Силна кръстоска между Ford Ranger и Mustang (Видео)


03 Nov 2021

В Тайланд не всичко е такова, каквото изглежда. Знаете за какво говоря. Но този пикап определено привлича вниманието и е повече от уникален. Той комбинира два напълно различни автомобила в нещо, което заслужава респект. Миксът между Ford Ranger и Mustang е дело на “Wat Ford”, които се занимават с продажба на авточасти и тунинг в страната, в която не всички момичета са момичета по паспорт.

За база на този проект е ползван Ranger от последното четвърто поколение. Между другото този модел на Ford се сглобява и в Тайланд. Модификациите на “Wat Ford” включват раздут бодикит, състезателни ивици в стила на Shelby, 20-инчови ковани джанти, въздушно окачване и най-важното: муцуна от Mustang.

В краткото видео може да видите по-важните акценти от мелеза Ranger Mustang, който някои вече нарекора Mustanger. Уви, не знаем дали има направени промени под капака, където би трябвало да намерим дизелов двигател.

Произвежданият в Тайланд Ford Ranger излиза с 2,2-литров TDCi и 2,0-литров EcoBlue (с една или две турбини). Най-мощната версия Raptor е с двойно турбиниран 2,0 EcoBlue, генериращ 213 к.с. и 500 Нм, предавани към четирите колела през 10-степенна автоматична скоростна кутия. До 2019 г. Ranger се сглобява в азиатската страна и с 3,2-литров петцилиндров дизел, мощен 200 к.с.

За разлика от Азия в САЩ актуалният Ranger се продава единствено с 2,3-литров бензинов EcoBoost с 272 к.с. Този месец, на 23 ноември, Ford ще представи новото пето поколение Ranger.

Първородната Godzilla!