Вижте първи снимки на Q9, най-голямото Audi

  • Галерия с десет папарашки снимки Галерия с десет папарашки снимки

04 Nov 2021

Audi готви нов модел над своите флагмански Q7 и Q8. Бъдещото Q9 беше засечено от папараците на Carscoops по време на тестове в Германия в района на “Нюрбургринг”. 

Всъщност на снимките ще видите два различни прототипа. Този с кръглите фарове явно е по-ранен прототип, защото използва каросерията на американския VW Atlas и напълно тестови фарове. Другият екземпляр (засечен край “Ринга”) вече е с производствената каросерия и фарове на Q9.

И в двата случая обаче става ясно, че внушителният кросоувър ще има огромна предна решетка и задница, която напомня на актуалните A7 и току-що представеното обновено A8.

Докато по-рано се смяташе, че Q9 ще бъде купе, то от снимките става ясно, че колата ще възприеме доста по-класически линии, каквито сме свикнали да виждаме от Q7, и с каквито могат да се похвалят GLS и X7.

Засега е рано да спекулираме какви задвижващи системи ще използва Audi за новото Q9, но със сигурност очакваме 4-литровият V8 да бъде част от тях, като по всяка вероятност ще има и плъгин хибридна версия, вероятно на базата на 3-литров бензинов V6.

Все още не е ясен и друг въпрос – къде ще се продава Q9. Според някои слухове той ще пропусне европейския пазар и ще се предлага само в Щатите и Китай, където очевидно има по-голям интерес към толкова големи коли. От друга страна, както Mercedes, така и BMW, предлагат най-големите си модели в Европа, така че няма да е чудно, ако Audi все пак пусне Q9 и на нашия континент.

 

Първородната Godzilla!