Гонката в София: 15-годишен карал Audi-то, майка му седяла до него

  • Галерия с 11 снимки Галерия с 11 снимки

10 Nov 2021

Часове след финала на вчерашната гонка се появиха подробности за инцидента, при който в центъра на София пострадаха няколко души, най-сериозно е състоянието на един от тях, който е с мозъчно сътресение в болница. Водачът на преследваното Audi е 15-годишен, като единствената “добра новина” е, че в кръвта му не са открити алкохол или наркотици. 

 

Вживелият се като герой от GTA младеж едва не е блъснал човек на пешеходна пътека във Владая пред погледа на полицейски служители. Непълнолетният не се подчинява на звуков сигнал и сигнал по високоговорителя да спре, разказва главен инспектор Тони Славеев от СДВР пред NOVA. Така започва преследване, което продължава по цялата дължина на бул. “Цар Борис III”. Беглецът минава през десет червени светофара и блъска общо 12 коли (по-рано беше съобщено за 20), включително патрулката, която е опитва да го спре.

За щастие не успява да убие никого, но ранява няколко души, включително майка си, която се вози в пътническата седалка. Последният детайл е особено любопитен, предвид факта, че в колата е имало възрастен човек, но преследването продължава в продължение на километри.

Снимки: "Забелязано в София"

Много практичен и интересен!