KAT с още една акция „Зима“. Пазете пешеходците!


12 Nov 2021

Преди две седмици Пътна полиция стартира акция „Зима“. Органите на реда проверяваха състоянието на гумите, нивото на течност за чистачки и качеството на самите чистачки. В ход е вече вторият етап от акцията на КАТ, като този път полицаите ще следят дали шофьорите са толерантни към пешеходците. А също и дали пешеходците правят нарушения.

Новата кампания е кръстена „Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя“. Тя ще бъде съвсем кратка и ще продължи до 20 ноември. След което ще последва трети 10-дневен етап от акция „Зима“, насочен към шофьорите.

Инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ на МВР заяви пред БТА, че ще се обърне специално внимание на пешеходците в тъмната част на денонощието. „Когато пешеходците се движат неправилно, те търпят санкции съгласно Закона за движение по пътищата, а в тази връзка използваме възможността да напомним, че те имат задължения. Най-честите нарушения са движението по площи, които не са предназначени за движение на пешеходци. Понякога не използват тротоарите, пресичат на забранителен сигнал на светофара, а извън населените места се движат по посока на движението, което законът също забранява“.

Първородната Godzilla!