Hyundai Seven няма нищо общо с Lotus Seven

  • Галерия с девет снимки Галерия с девет снимки
  • Братът близнак с емблемата на Kia се казва EV9 Братът близнак с емблемата на Kia се казва EV9

23 Nov 2021

На автосалона в Лос Анджелис Kia и Hyundai представиха прототипи на големи електрически кросоувъри. Този на Kia се казва EV9, а неговият близнак при Hyundai носи името Seven. За добро или лошо той няма нищо общо с малкия, простичък и бърз като оса Lotus Seven. По-скоро е негов пълен антипод.

 

Корейският Seven е концептуален електромобил на платформата E-GMP. До няколко години той трябва да се превърне в напълно реален сериен модел. По пътя от прототип до конвейера вероятно ще загуби насрещно отварящите се врати, интериора в стил шведски хол, хладилника, както и шкафа за обувки. Но цялостно външният дизайн няма да претърпи особени промени. Гигантското 3,2-метрово междуосие ще осигурява извънредно комфортно пространство за пътниците, като седалките по всяка вероятност ще бъдат поне седем в три реда. 

Hyundai съобщава, че платформата е 800-волтова и позволява зареждане с до 350 кВт, по-мощно и бързо от почти всички други електромобили, които очакваме в следващите 2-3 години. Максималният пробег с едно зареждане ще бъде около 560 км. Бързото зареждане ще позволява запълване на батерията до 80% за не повече от 20 минути.

 

Първородната Godzilla!