TechArt направи една от най-готините патрулки

  • Галерия с 11 снимки Галерия с 11 снимки

28 Nov 2021

Германското тунинг ателие TechArt е готово с последния си тунинг пакет и той превръща актуалното 911 в полицейска кола! Супер патрулката е базирана на 911 Targa 4 992 и щеше да е готина дори и само да се ограничи до надписите Polizei. Освен тях и задължителните за германската полиция цветове, уникалното Porsche се е сдобило с аеродинамични сини буркани и изцяло нов аерокит. Той включва сплитер, престилки, дифузьор и нов заден спойлер. Джантите TechArt Formula V в черно с контрастни жълти акценти са доста симпатичен детайл.

Не е ясно дали са правени механични промени, но 3-литровият 6-цилиндров боксер е достатъчен за всяване на респект дори със серийните си 385 к.с. и 450 Нм, които отиват към четирите колела. Сваленото с 40 мм окачване би следвало да осигури повече стабилност при преследвания по планински пътища, ако въобще някой дръзне за бяга от една от най-респектиращите патрулки, които сме виждали напоследък. Серийната Targa 4 развива 289 км/ч, като първите 100 са факт след 4,4 секунди. Нямаме причина да смятаме, че полицейският вариант е по-бавен.

За по-приятното прекарване на смяната на дежурните полицаи са нанесени немалко промени и в интериора. Кожените тапицерии са получили карирани флагове със синьо-черно съчетание, което да напомня, че това е служебна кола. На арматурното табло е добавен специален панел за светлините и сирените.

Цялостният тунинг пакет е част от дългогодишната кампания на германската асоциация на тунинг фирмите “Tune it! Safe!” за борба с нелегалния тунинг.

Първородната Godzilla!