Плашещ краш тест с китайска електричка, която ще се продава в Европа (Видео)

  • Галерия от 7 снимки с краш теста на Wuling Hongguang Mini EV Галерия от 7 снимки с краш теста на Wuling Hongguang Mini EV

16 Dec 2021

Този месец два европейски модела тотално се провалиха на задължителния краш тест на Euro NCAP. Електрическото Renault Zoe изненадващо не получи нито една звезда. В същото време друг член от групата на Renault - Nissan, визираме Dacia Spring, която също е електромобил, постигна резултат от само една звезда от максималните пет. Но сега ще хвърлим бърз поглед на един убийствено разорароващ краш тест с популярен в Китай електромобил.

Видеото по-долу разкрива изключително добре нивото на безопасност на Wuling Hongguang Mini EV. Или по-скоро нивото на опасност, тъй като при челен сблъсък получавате покана за среща със св. Петър.

С емблема като на Mercedes и муцуна, нелепо открадната от G-класа, тази китайска електричка се продава изключително добре в родината си. Цената й е само 28 800 китайски ренминби, което прави само 7833 лв. Наистина това е един много достъпен електромобил, от който Wuling продава по 40 000 броя всеки месец.

Скоро този електрифициран малчуган ще се продава и в Европа под името FreZe Nikrob EV. Но дали е достатъчно безопасен за шофиране? Краш тестът може би дава ясен отговор на този въпрос.

При изпитанията за безопасност Wuling Hongguang Mini EV е ударен с 64 км/ч в друг китайски електромобил. След сблъсъка изглежда, че ако имаше истински хора, надали някой щеше да оцелее. Та този модел дори няма въздушни възглавници!

Според доклада от проведения краш тест излиза, че шофьорът има някакъв шанс да оцелее, въпреки че си е разбил сериозно главата във волана и единият крак му е счупен. И според китайците резултатът не е толкова лош.

Лукс от Китай!