Появиха се първи рендъри на новата E-класа W214

  • Първите рендъри на новата E-класа W214 Първите рендъри на новата E-класа W214

17 Dec 2021

Mercedes съвсем скоро обнови актуалното поколение на Е-класата, което е на пазара от 2017 г. Макар това обновяване да е на едва няколко месеца, то не пречи на инженерите да работят усилено по следващото поколение на модела. Папараците вече засякоха колата по време на тестове, макар до премиерата й през 2023 да има още много време. Руснаците от Kolesa.ru вече дори са готови с първи рендъри на новата Е-класа, които изглеждат повече от реалистично.

Те се базирани на тестовите автомобили и предполагат, че седанът ще получи по-голяма предна решетка, по-тесни фарове и съвсем нова броня. Дръжките на вратите ще потъват за по-добра аеродинамика. В задната част виждаме светлини, заимствани от актуалните S-клас и C-класа, които почти не се различават от тези на актуалната W213. Ако са верни слуховете, че CLS и AMG GT 4-Door няма да получат наследник, то е твърде вероятно W214 да бъде доста по-спортно ориентирана, отколкото сме свикнали. Вече се знае, че колата ще бъде по-лека от актуалната. Ще има цял куп електрифицирани версии, включително E 63, който по всяка вероятност ще запази своя V8 в съчетание с плъгин хибридно задвижване с 843 к.с. и плашещите 1470 Нм, колкото има AMG GT 63S E Performance. Успоредно с новото поколение ще видим и първата изцяло електрическа Е-класа. EQE стъпва на различна платформа, но вероятно ще дебютира успоредно с конвенционалната Е-класа.

Малко по-късно ще се появи също Е-класа комби, включително във варианта All-Terrain. За разлика от комбитата, които ще останат, то новият модел вероятно няма да има купе и кабрио. Те ще бъдат наследени от новия CLE, за който засега не знаем много.

 

Лукс от Китай!