Повече състезания и нови локации през 2022 планира Българската федерация по мотоциклетизъм

  • Мартин Чой в 8-часовото състезание в Осершлебен. Мартин Чой в 8-часовото състезание в Осершлебен.
  • Михаил Флоров (АИТ Рейсинг Тийм, SuperSport 600) и Иван Трасиев (АИТ Рейсинг тийм, SuperBike) 2-ри кръг Гръцки шампионат писта – Серес, Гърция Михаил Флоров (АИТ Рейсинг Тийм, SuperSport 600) и Иван Трасиев (АИТ Рейсинг тийм, SuperBike) 2-ри кръг Гръцки шампионат писта – Серес, Гърция
  • Петър Петров (North Europe Racing) Световен шампионат мотокрос – GP Russia , Орльонак, Русия Петър Петров (North Europe Racing) Световен шампионат мотокрос – GP Russia , Орльонак, Русия
  • Тедо Кабакчиев Тедо Кабакчиев
  • Тедо Кабакчиев Тедо Кабакчиев
  • Тедо Кабакчиев Тедо Кабакчиев

26 Dec 2021

Календарът за 2022-ра още не е напълно готов, но Българската федерация по мотоциклетизъм загатна за плановете си за новата година. Планират се повече стартове и по-голямо разнообразие от локации, на които те се провеждат. Информацията бе споделена на официалната фейсбук страница на федерацията, която може да последвате, ако не сте. Ето какво гласи публикацията:

„Повече състезания през 2022 и разширяване на географията на мотоциклетния спорт предвижда ръководството на БФМ Bulgarian Motorcycle Federation през новия сезон. Очаква се в календара в шампионата по мотокрос да се завърнат стартовете в Поморие, Левски и Айтос, повече стартове ще има през 2022 в гръцкия град Серес в пистовия ни шампионат, в Супермотото освен Долна Митрополия се очаква домакини да бъдат още Хасково, Кюстендил и Враца, а в ендуро шампионата новата дестинация е Стара Загора.

8 кръга са предвидени в Републиканския ни шампионат по мотокрос, като състезанията се очаква да започнат още в началото на месец април на мотополигон „Тотьо Чакъров“ край Поморие. Също през април е и стартът на мотополигон „Горна Росица“ край Севлиево, което е и кръг от Европейския шампионат. През месец май ще е стартът на мотополигон „Козар Белене“ край Левски, а в средата на юни на мотополигон „Троян“, който ще бъде и кръг от Балканския шампионат. През септември състезанията ще бъдат подновени на мотополигон „Докса баир“ край  Кортен (също кръг от БШ) и с надперварата на мотополигон „Зелендол“ край Благоевград. През октомври са предвидени два старта – Отборната купа на мотополигон „Горна Росица“ край Севлиево и състезанието на мотополигон „Айтос“. Сезонът ще бъде закрит с 66-ия традиционен мотокрос в Бобошево.

5 двойни кръга ще има Републиканския ни шампионат на писта – 3 от тях ще бъдат в гръцкия град Серес – в началото на април, в средата на юни и в края на месец октомври. В края на май и в началото на септември са състезанията на летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен. Очаква се 5 да са и стартовете в шампионата ни по Супермото – освен двата кръга край „Долна Митрополия“ през май и септември, потвърждение се чака за състезанията край Хасково, Кюстендил и Враца.

Шампионатът в Ендурото ще стартира в началото на месец април на ново място – край Стара Загора, следва тридневно състезание край Кърнаре, два старта в Югозапада през май – в Банско и Корница, през юни е надпреварата край Горна Малина, Алба Дамасцена е домакин на кръга през септември, а шампионатът ще приключи в началото на октомври край Кирково.

Настоящият календар може да претърпи промени, независещи от БФ Мотоциклетизъм според епидемичната обстановка в страната. Пълният календар на БФМ за Републиканските шампионати и състезанията в календара на BMU можете да видите на сайта на Българската федерация по мотоциклетизъм, категория Календар: https://bfm.bg/calendar

Източник: BMF

Никола Цолов за пътя към Формула 1