BMW M3 Competition встъпва в служба на австралийската полиция

BMW M3 Competition встъпва в служба на австралийската полиция
26 Dec 2021

Честито на служителите на реда от щата Виктория, на които се пада задължението да управляват новата магистрална патрулка, 2021 BMW M3 Competition.

Колата е предоставена от BMW Австралия за „временно ползване“ по линия на полицейската програма „процес за оценяване на автомобили“. Това не е първата служебна M-ка на службата, през 2019-та ‘Victoria Police Highway Patrol’ ползваха M5 Competition в продължение на 12 месеца.

Според drive.com.au G80-ката ще изпълнява „специални задачи из щата“. Тоест, както и в Дубай, тук по-скоро става въпрос за пиар отколкото за необходимост от способностите на бързия седан. С тази разлика, че докато на Изток колите се купуват от самата служба, тук разходите са за сметка на BMW, а не на данъкоплатците.

Припомняме, че новото BMW M3 Competition се задвижва от 3-литров 6-цилиндров мотор с две турбини, 510 к.с., 650 Нм и е способно да ускори от 0-100 км/ч за 3,9 сек и да развие 290 км/ч. Автомобилът на полицията е със задно, докато версията с xDrive е дори малко по-бърза до сто – 3,5 сек.

Разгледайте галерията, след което може да кликнете на това Porsche 992 Targa 4S, което TechArt превърнаха в патрулка.

Много практичен и интересен!