Toyota показа най-луксозната Tundra Capstone 2022

  • Галерия от 13 снимки с Toyota Tundra Capstone 2022 Галерия от 13 снимки с Toyota Tundra Capstone 2022

12 Jan 2022

Най-новото трето поколение Toyota Tundra е факт от есента на 2021 г. Но японската компания реши, че е време за представяне на най-луксозната версия, носеща името Tundra Capstone. Тя получава най-добрите опции като стандартно оборудване, а задвижването е единствено хибридно.

Създаването на първата Toyota Tundra през 1999 г. е напълно оправдан ход на японската компания. Големите пикапи се продават изключително добре в САЩ и най-добър пример за това е Ford F-150. Но докато F-серията на Ford има дълга история, започваща от 1948 г., то тази на Tundra е сравнително кратка. Първото поколение, както вече споменахме, е от 1999 г., второто се появява през 2006 г., а третото е показано официално миналия септември и се произвежда от декември 2021 г. в завода в Сан Антонио, Тексас.

Но да се върнем на актуалната тема Toyota Tundra Capstone. При стандартната версия на Tundra имате избор между два варианта на задвижване: чист 3,4-литров би-турбо V6 бензинов двигател (348 к.с.) и същия мотор, комбиниран с електромотор, вграден в скоростната кутия. При Tundra Capstone задвижването е само хибридно. И е идентично откъм технически характеристики с хибридната версия на Tundra при другите нива. С други думи i-Force Max, както се казва хибридната система, осигурява 437 к.с. и 790 Нм максимален въртящ момент.

Електрифицираният двойно турбиниран V6 предава мощността си към четирите колела през 10-степенна автоматична трансмисия.

Кабината на Tundra Capstone е голяма двойна и предлага място за петима души.

Цената на Capstone все още не е обявена, но базовата Tundra се продава в САЩ на цени от 35 950 долара, докато хибридният вариант е с около 5 хил. долара по-скъп.

Toyota Tundra Capstone 2022 получава огромно количество хромирани елементи, най-големите 22-инчови (също хромирани) джанти, лога Capstone на вратите и светещо такова на таблото, двуцветен интериор с перфорирана кожа, 12,3-инчов тъчскрийн дисплей, 10-инчов цветен head-up дисплей и всичко най-добро от технологиите на японците.