Заснеха бъдещото BMW M5, което носи надписи ‘Hybrid Test Vehicle’

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

13 Jan 2022

Собствениците на актуалното BMW M5 F90 могат да бъдат доволни от тези снимки, защото техните коли ще останат последните M5-ици с чисто бензиново задвижване. Не, че хибридната техника е нещо лошо, просто „чистият“ S63 4,4 V8 вероятно ще се превърне в класика някой ден.

Снимките са на motorauthority.com и на тях ясно се виждат две неща – едното е, че колата под камуфлажа наистина е M автомобил. Личи си по мощните перфорирани спирачки отпред и отзад, както и по четирите ауспуха. Другото са надписите ‘Hybrid Test Vehicle’, който е задължителен и издава…, ами, че автомобилът е хибрид.

Какво да очакваме? Рано е да се каже, но има голяма вероятност под предния капак да работи познатия от актуалното поколение битурбо V8, подпомогнат от ел. мотор. Система, за която BMW загатнаха с Concept XM, където се пекулира за 750 к.с. и почти 1000 Нм въртящ момент.

Интериорът? Вижда се дебел волан и „летящите“ дисплей, които са ни познати от BMW iX, което пък може да очаквате скоро в YouTube канала ни.

Спекулира се също, че новото M5, което се очаква да излезе през 2024-та година, ще бъде и първият M модел с избор между два типа задвижване, хибридното от снимките и чисто електрическо с около 1000 к.с.

Първородната Godzilla!