Следващото поколение BMW Серия 7 ще дебютира тази година


15 Jan 2022

Седмото поколение BMW Серия 7 G70 ще се появи на бял свят през лятото или есента на тази година. Тестовите прототипи бяха засичани неведнъж, като папараците разкриха, че лимузината ще има радикално различна предница с два реда фарове и поредната нова интерпретация на гигантските бъбреци.

Според BMW Blog ще има и други интересни промени. Топ версията вероятно ще носи означението M750e xDrive и ще влезе в ролята на заместник на сегашния 12-цилиндров топ вариант. Както сочи буквичката “е” в името, флагманът на BMW ще бъде плъгин хибрид с 3-литров редови шестак и електромотор. Очаква се мощността на системата да бъде около 560 к.с. Този вариант ще използва подобрения от отдела М на BMW, поне по отношение на окачването и спирачките.

Някои слухове твърдят, че новата Серия 7 ще има и плъгин хибриден вариант на базата на големия V8, подобно на концептуалния XM. При евентуален такъв вариант очакваме мощност около 750 к.с. и над 1000 Нм.

Както вече знаете, BMW G70 ще има също електрически вариант i7, който да се конкурира с Mercedes EQS и Tesla Model S. Тук очакваме върховата версия да носи означението i7 M60 и да предлага поне 619 к.с. и 1015 Нм, колкото откриваме в iX M60.

Не пропускайте и нашето ревю на актуалната Серия 7:

 

 

Първородната Godzilla!