Volkswagen показа нов модел, но...

  • Галерия от 15 снимки с VW Lamando L Галерия от 15 снимки с VW Lamando L

18 Jan 2022

Вчера ви показахме новото Mondeo, което няма да се появи в шоуримите на Ford в Европа. Моделът е предназначен специално за китайския пазар, където седаните са много търсени, за разлика от тук. И не е чудно, че само ден след премиерата на Mondeo от Volkswagen вадят нов модел, именно за Китай. Това е VW Lamando L, който може би е един най-атрактивните модели в световното портфолио на немската марка.

VW Lamando не е точно седан, макар да споделя триобемната форма, а е по-скоро лифтбек, заради отварящия се багажник като при хечбек.

Матричните LED фарове са подобни на тези при електрическите I.D. модели на VW, но Lamando се задвижва по-стария начин - единствено с двигател с вътрешно горене.

В случая под капака е монтиран 1,4-литров TSI мотор с 150 к.с. и 250 Нм. Той задвижва предните колела чрез 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител. По-късно през годината ще се предлага и по-голям 2,0-литров TSI двигател.

VW Lamando L стъпва върху модернизираната през 2019 г. платформа MQB Evo, върху която в Китай се правят още последния Golf, Octavia, A3 и Leon.

Дългата лифтбек версия на Lamando е напомня на европейския Arteon. Но по всички показатели китайският модел е по-малък от него. Дълъг е 4,78 метра, широк е 1,83 м и е висок 1,46 м. Междуосието му е 2,73 м.

Стандартното оборудване включва два големи свързани дисплея на таблото, аудио система Beats, head-up дисплей, стъклен покрив, предни електрически седалки и адаптивен круиз контрол. Джантите могат да бъдат опционално с размер до 19 инча.

В галерията най-горе може да разгледате още снимки от интериора и екстериора на Lamando 2022.

Лукс от Китай!