Flood Guard Car Bag е гигантски автомобилен кондом

  • Галерия с 8 изображения. Галерия с 8 изображения.

25 Jan 2022

„Никога не е било по-лесно и убедително да предпазите превозното си средство от наводнение“. С тези думи, изказани с убедителен глас, започва рекламното видео на марката Flood Guard, която предлага водонепромокаеми чували за автомобили. Идеята и реализацията на това изобретение е на Пол де ла Фуенте, който живее в Манила, Филипините. Вероятно знаете, че там опасността от наводнения е почти постоянна и явно природата е създала нещо, като „естествен пазар“ за подобен тип спасителни средства.

В сайта на марката намирам само една разновидност, която даже е на промоция – намалена от 1200 на 999 долара, но това е за по-малкия вариант за седан. Ако кликнете на иконката ‘SUV’ цената скача на 1199 долара, пак с намаление от 1500.

Създателят на този своеобразен автомобилен… кондом казва, че нивото на водата е без значение, защото ‘Car Bag’ придава плаваемост на колата. Желателно е обаче да използвате колкото се може повече от четирите анкерни точки на чувала, за да не се получи ефект а ла „Писмо в бутилка“.

Въпросът е дали бихте дали 1200 долара за да защитите застрахования си Nissan Juke? Или пък в гаража ви кротува Mercedes-Bens 300 SL Alloy за 16 млн. лв.?

Лукс от Китай!