Това е 2011 Subaru WRX с… 4,3-литров Lexus туйн турбо V8 и задно задвижване. Видео

  • Галерия с 9 изображения. Галерия с 9 изображения.

26 Jan 2022

Какво отличава почти всяко Subaru от всички останали автомобили? Ами, боксерният двигател и легендарното Symmetrical AWD. E, при това 2011 Subaru WRX STi отсъстват и двете, за което си има доста оправдателна причина. Която нейният собственик и модификатор Нолан Андрю от Южна Африка споделя във видеото. А именно, че набавянето на части и поддръжката на EJ25 в неговата родина е доста скъпо удоволствие. Което предопределило съдбата на колата – смяна на мотора.

Нолан се спрял на надеждният атмосферен Totyota/Lexus 3UZ-FE V8 с обем 4,3 лира, към който завинтил две турбини Garrett GT35/82, придружени с нужните модификации. За съжаление обаче габаритите на новия агрегат не позволили запазването на частите за задвижване на предните колела и WRX-ът бил оставен само на задно.

Изпускателната система също била сложна за изработка и в крайна сметка решението било да бъде изкарана отстрани. Във видеото не се споменава нищо за скоростната кутия, но на една от снимките се вижда механизъм с надпис BMW.

Мощнстта? Засега колата налягането е ограничено до 0,6 бара, а графика от диното показва, че мощността надминава отметката 480 к.с., макар че долу е записано 271,3 кВт, което прави 364 к.с. Максималният въртящ момент е даден 485 Нм. Без значение от данните, какво мислите за този странен проект?

Първородната Godzilla!