Илон Мъск информира какво се случва с производството на Tesla Cybertruck

  • Десет снимки на прототипа на Cybertruck Десет снимки на прототипа на Cybertruck

29 Jan 2022

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обясни за бъдещите планове на компанията, включително и напредъка около Tesla Cybertruck.

Слуховете за отлагане на производството на електрическия пикап от Tesla до 2023г. са потвърдени.

 

По време на събитието Financial Results and Q&A за 2021 г., Илон Мъск казва, че няма да има пускане на нови превозни средства през 2022 г. Това се отнася по-специално за Tesla Cybertruck и Tesla Semi, тъй като Tesla Roadster вероятно попада още по-надолу в списъка.

Основната цел на компанията за 2022 г. ще бъде да увеличи обема на производството на сегашните модели и поради тази причина от Tesla ще отложат представянето на нови EV.

 

Според Илон Мъск пускането на ново EV би източило много от ресурсите на компанията, което би довело до допълнителни ограничения в доставките и никакъв ръст при продажбите и производството. Все пак, той изразява надежда, че през следващата година ще видим ново електрическо превозно средство. Целта на компанията е 250 000 Cybertrucks на година.

Илон Мъск добавя, че най-важната им разработка всъщност не е автомобил, а хуманоидният робот Optimus, тъй като той имал по-голям потенциал от бизнеса с превозни средства.

Разбира се, развитието на Tesla Cybertruck също продължава, а наскоро бе видян и прототип на превозното средство в гигазавода в Остин, където се предполага, че ще бъде произвеждан в бъдеще и самият Cybertruck.

Във финансовия отчет за четвъртото тримесечие на 2021 г. от Tesla казват, че постигат напредък в индустриализацията на електрическия си пикап, който е планиран за производство в Остин след Model Y.

Лукс от Китай!