Това е най-големият кораб в света - Wonder of the Seas!

  • Галерия с 6 изображения с Wonder of the Seas Галерия с 6 изображения с Wonder of the Seas

31 Jan 2022

Компанията Royal Caribbean International получи своя най-нов круизен кораб, който ще качи първите туристи тази пролет. Това е не само най-големият круизен кораб в света, но и най-големият плавателен съд изобщо. Той носи името Wonder of the Seas и е построен за 30 месеца.

Огромният кораб е дълъг 362 м, широк е 64 м и има 18 палуби. На борда си може да приюти 6988 гости и екипаж от 2300 души. Той се води клас Оазис, като има още само четири други кораба в тази категория. Крайцерската скорост, която може да поддържа е 25 възела.

Най-големият кораб в света е построен в Марсилия, Франция. Wonder of the Seas е дело на корабостроителницата Chantiers de l'Atlantique по поръчка на Royal Caribbean. За създаването на кораба са били ангажирани над 2000 души.

На борда на кораба има голям брой ресторанти, барове и атракциони. Има дори парк с 20 000 растения. Неговите собственици коментират, че човек може да създаде едни от най-прекрасните си спомени именно тук. И че няма място за скучаене.

Първото официално плаване на Wonder of the Seas ще бъде на 4 март от Форт Лодърдейл, Флорида. Между март и април корабът ще бъде на круиз до Карибите, след което през май ще събере туристи от Барселона и Рим, като ще предложи живописно плаване и в западната част на Средиземно море.

Лукс от Китай!