Вълнуващи модели като Lamborghini Countach и Mercedes-AMG Project One ще бъдат част от новата колекция на Lego Speed Champions.


01 Feb 2022

Една от колекциите на Lego, която е свързана с автомобилния свят, продължава да се разширява през 2022 г. По-късно тази година ще бъдат пуснати в продажба няколко модела от серията Lego Speed ​​Champions, а малките и големите любители на автомобили и конструктори, ще имат възможността да построят седем нови колички, налични в пет различни комплекта.

Новата колекция ще включва, 1970 Ferrari 512 M, Aston Martin Valkyrie AMR Pro и Aston Martin Vantage GT3, Lamborghini Countach, Lotus Evija, Mercedes-AMG F1 W12 E Performance, както и Mercedes-AMG Project One. Конструкторите с Aston-а и Mercedes-а ще са с по две колички и двама шофьори, заедно с други Lego екстри, като каски и допълнителни джанти. Комплектът на Aston Martin ще бъде от 592 части, а този на Mercedes от 564.  

Другите три комплекта включват по един автомобил. Lotus-ът ще се състои от 247 броя части, Ferrari-то от 291, а конструкторът с Lamborghini Countach от 1970 г. ще бъде от 262 части. И трите конструктора идват с шофьор включен в комплекта, а някои ще имат и гаечен ключ (в Lego-размер, разбира се).

Цените в сайта на Lego варират от $19,99 за единичните модели и скачат до $39,99, за да получите комплекта на Aston Martin. Този на Mercedes може да бъде ваш срещу скромните $29,99. Комплектите ще бъдат пуснати в продажба от 1 март, като българските феновете ще трябва да изчакат зареждане по родните магазини или да търсят други варианти за доставки от чужбина, тъй като от Lego нямат опция за директна доставка до България.

Цените за България се очаква да варират от около 45 лв. за единичните комплекти и е напълно възможно да надхвърлят 100 лв. за този на Aston Martin, съдейки по подобните конструктори от минали години.

От Lego успяват да превърнат някои от най-емблематичните превозни средства в забавление за хора от всяка възраст. Има и слухове за пускането на друг култов модел, този път от серията Lego Creator Expert. Става въпрос за DeLorean DMC-12 от филма „Завръщане в бъдещето“, така че се очертава интересна година за любителите на това хоби.

Първородната Godzilla!