Преасфалтират “Нюрбургринг”, пистата отваря на 12 март

  • Галерия с шест снимки Галерия с шест снимки

14 Feb 2022

Грижата за настилката на “Нюрбургринг”, типично по немски, е толкова прецизно планирана и адекватна, че пистата рядко остава затворена за дълго. Освен това по-дългите ремонти винаги се случват през зимата.

Така е и сега и част от трасето с дължина около 2,4 км получава нов асфалт. Става въпрос за отсечката от Dottinger Hohe до завоя “Сабине Шмитц”. Нов асфалт се полага и на входа на боксовете.

 

Ремонтът изисква различен подход в различните части на трасето. Например участъкът, който е част от пистата за Формула 1, е с отлична основа и в момента се сменя само горният слой асфалт. 

В останалата част, която е строена преди близо 100 години, се заменя и основата, така че се слиза с близо 2 метра в дълбочина.

Видеото е снимано миналата седмица от небезизвестният Миша Чарудин (вижте го как върти “Ринга” с Lada Niva). Планира се пистата да остане затворена за не повече от месец, като на 12 март отново ще е отворена за посещения. 

Всяка година няколко километра от “Ринга” се преасфалтират, което поддържа едно от най-натоварените състезателни трасета в света в отлична форма.

Много практичен и интересен!