Еха! Този Lexus IS SportCross изглежда супер и е комби!

  • Галерия с 10 рендъра Галерия с 10 рендъра
  • Първото и последното комби на Lexus се произвеждаше от 2003 до 2005 г. Първото и последното комби на Lexus се произвеждаше от 2003 до 2005 г.

14 Feb 2022

Lexus не продава комбита. Поне не и днес. Но в началото на века, когато се роди първото поколение на малкия седан IS, то той идваше и в доста интересния вариант SportCross. Може да го наречете комби, шутинг брейк или странен хечбек, но въпросната модификация не пожъна особен успех и днес е със статут на колекционерска рядкост.

След като видяхме тези рендъри вече сме напълно убедени, че новото четвърто поколение IS направо си плаче за версия комби.

 

 

Рендърите са дело на @sugardesign_1 и за разлика от обичайните автомобилни рендъри показват колата от всевъзможни ъгли. Резултатът е повече от реалистичен, особено с пакета F Sport.

На задния капак откриваме табелка IS 350, което означава 315 к.с. и 380 Нм, но ние вече мечтаем за това комби във варианта IS 500 с добрия стар атмосферен V8 от седана, който има пет литра работен обем, 480 к.с. и 536 Нм.

Макар доста европейски конкуренти на IS да предлагат вариант комби (Серия 3, A4, C-класата), то шансът Lexus да предложи подобен модел в епохата на кросоувърите е почти нищожен. Мечтите обаче са безплатни!

 

Лукс от Китай!