Skoda извади новата Fabia Monte Carlo

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

15 Feb 2022

Новата Fabia Monte Carlo е тук, за да донесе доза неустоимост на малката Skoda. Макар пакетът да е наличен за почти всички двигатели, то той изглежда като за горещ хеч с поне 300 коня. Истината е доста по-ниско в сферата на числата, като най-наточеният вариант има сравнително скромните 150 к.с., не малка мощност за Skoda, но нищо твърде вълнуващо, ако сте почитатели на пистовото управление. Monte Carlo е повече външност, отколкото динамика, в което няма нищо лошо.

 

Малката Fabia е получила черни акценти по каросерията, малък спойлер в задната част на покрива и двуцветно решение.

Диодните светлини са стандартни, като срещу доплащане серийните 16-инчови джанти могат да се заменят с по-готини 17-ки или дори с внушителни 18-ки.

Отвътре нещата също са сериозни: откриваме нови спортни седалки, стоманени педали и псевдо карбон. Сред екстрите са 10,25-инчов екран зад волана и 9,2-инчов сензорен екран за основните функции.

Най-хубавото е, че това може да се комбинира с почти всички предлагани за Fabia мотори. Дори атмосферният 1-литров 3-цилиндров дребосък с 80 коня. Ако го поръчате с турбина, то ще имате 95 или 110 к.с., а вече споменатият 4-цилиндров 1,5-литров TSI доставя 150 коня. В последния случай получавате 7-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя и доста прилично ускорение до 100 км/ч в рамките на 8 секунди, съчетани с максимална скорост от 225 км/ч.

До появата на евентуална Fabia RS (което не е потвърдено), това остава най-бързата версия на модела.

 

Много практичен и интересен!