Ще има ли „завръщане в бъдещето“ за DeLorean DMC?


18 Feb 2022

Слуховете, че легендарният автомобил DeLorean DMC 12 от филма „Завръщане в бъдещето“ ще се върне на пазара като изцяло електрически автомобил започват да се превръщат в реалност. Компанията, която притежава правата върху името DeLorean, си е поставила за цел да пусне електрически DeLorean DMC през 2022 г.

Оригиналната компанията DMC (DeLorean Motor Company) не съществува от 1982 г. насам, но има друга такава, която не е свързана с производителя на автомобили. Говори се, че бившият британски инженер Стивън Уин е придобил правата върху името DeLorean през далечната 1995 г., като в момента "новата" компания се смята за най-големия източник в света за части и ремонти на DeLorean.

 

 

 

Самият Уин е имал планове за връщане на DeLorean DMC на пазара през 1997 г., като оригиналният двигател, който е задвижвал американската екзотика вече не е бил опция.

От DeLorean Motor Company са пуснали интригуващ пост в Twitter относно модернизирания и електрифициран DMC, като за момента много от информацията липсва. Единственото, което се знае е, че това ще бъде луксозен спортен автомобил с електрическо задвижване и ще носи името „DeLorean EVolved“.

От Autocar казват, че Italdesign са сключили официално партньорство с Williams Advanced Engineering и че тяхната съвместна работа ще бъде фокусирана върху платформи за електромобили за производители на автомобили с малък обем. Любопитно е също, че поради миналогодишната публикация на Italdesign, е възможно те да си сътрудничат с DeLorean Motor Company за предстоящия електромобил.

Лукс от Китай!