Канадец си направи кола от сняг. Полицаи написаха „фиш“

  • Галерия със 7 снимки Галерия със 7 снимки
  • Полицейската проверка Полицейската проверка
  • Главният герой и скулптор Саймън Лаприз Главният герой и скулптор Саймън Лаприз
  • И фишът за неправилно паркиране преди преминаването на снегорините :) И фишът за неправилно паркиране преди преминаването на снегорините :)

19 Jan 2018

След като не можем да имаме истински, какво по-яко от един DeLorean от сняг? Идеята е на 33-годишния Саймън Лаприз, решил да се възползва от снега и ниските температури в Монреал, Канада. Той първо мислил да си направи снежен човек. Но понеже явно е човек с достатъчно въображение, идеята му прераснала в това да направи цял снежен автомобил. В реален размер. За да бъде колата съвсем реална, я изградил на пътното платно, където в други дни паркира личния си автомобил. Като първообраз очевидно е послужил известният DeLorean DMC-12 от Завръщане в бъдещето, а според самия Саймън, идеята му била да види дали шофьорите на снегорините ще решат, че е истинска, и ще я подминат.

Чистачката е единственият детайл, който не е изработен от сняг. Точно под нея „скулптурът“ намерил фиш от местните полицаи, но не с глоба, а с текста: „Направи ни вечерта! Ха-ха-ха!“

За съжаление шофьорите на снегорини не били толкова добронамерени и размазали белия DeLorean без да се замислят. Тъжен край на най-яката снежна кола, която видяхме тази зима!

Много практичен и интересен!