На Бали: Porsche Cayman S Twin-Turbo с 500 к.с. и карбонови панели

  • Галерия с 27 снимки. Галерия с 27 снимки.

23 Feb 2022

Автомобилният тунинг определено не е първата асоциация с индонезийския остров, но това не значи, че Бали не е сцена за творчество по темата на „месни артисти“. Това 2008 Porsche Cayman S е сътворено именно там.

От оригиналния автомобил не е останало много. Като за начало, всички външни панели са заменени с карбонови, вдъхновени от Pagani Zond и Koenigsegg казва неговият собственик Фери Г. за speedhunters.com. Предният капак е изпълнен в стил ‘911 GT3 RS’ с NACA отвори, а отзад колата е почти напълно отворена, с масивен окачен на метални парчета дифузьор.

В образувания над него отвор може да видите и основните промени по 3,4- литровия 6-цилиндров боксер, а именно добавените две турбуни Precision 4831B. Естествено променена е и изпускателната система, но вътрешностите на мотора са оставени заводски. Резултатът е около 500 к.с.

Спирачната система пък е с предни 6-бутални апарати Brembo от керамична система с произход Merc SLS Black Series, но с метални ротори Runstop 405-милиметрови ротори. Отзад апаратите са 4-бутални с 380 мм дискове. Джантите? BC Forged LE72 20-ки.

Вътре виждате AiM дигитално табло, допълнителни уреди за турбините и маслото, Android инсталация, кожа и карбон. Има и сериозна стерео система.

Източник: SpeedHunters.com; фотография: Рик Мъда

 

Лукс от Китай!