Ето всичко, което знаем за новия VW ID. Buzz

  • Галерия с девет снимки Галерия с девет снимки

23 Feb 2022

Volkswagen ще представи изцяло електрическия ID. Buzz на 9 март. Вдъхновен от легендарния T1, новият хай-тек бус обединява ретро външност със супер високотехнологична техника. Електрическият модел идва с колела с размер от 18 до 21 инча, дълъг е 4,71 метра и има междуосие от почти 3 метра (2,99 м). На практика е с цели 20 см по-къс от актуалното поколение 6.1, но има същото междуосие като него.

Както може да се очаква, ще има пътническа и товарна версия Cargo. Пътническият вариант ще се предлага с пет и седем места, като в първия случай получавате 1121 литра товарен обем. Товарният вариант пък идва с внушителен обем от 3900 литра.

 

Засега няма официални снимки на интериора (Бьорн вече кара колата, може да гледате видеото, но и там не се вижда много от вътрешността), но знаем, че там ще откриете портретен сензорен екран, все по-малко бутони и двуцветно решение на тапицерията.

Новият бус на VW използва платформата MEB и разчита на батерия с 82 кВтч.  Засега не е ясно колко километра ще изминава с едно зареждане, но знаем някои други подробности. Електромоторът ще бъде с 204 к.с., подобно на други модели на VW с един задно разположен електромотор. По-късно със сигурност ще има и други модификации, включително такива с доста по-висока максимална скорост. Засега тя е 145 км/ч, което идеално покрива позволената скорост по нашите магистрали, но може да се стори малко скромна на родния германски пазар.

Технологично ID. Buzz ще идва със системи за автоматично паркиране и всичко друго полезно, което познавате от гамата на VW – следене на лентите, автоматично спиране, адаптивен круиз контрол. Включително и новата доста полезна функция Plug & Charge за бързо зареждане без необходимост от досадни карти и приложения за телефон. Тя ще работи на някои бързи станции, вероятно предимно в Западна Европа, доколкото у нас все още няма особено развита мрежа от станции за бързо зареждане.

Първите доставки се очакват още тази есен, като засега няма ясни цени.

 

Лукс от Китай!