Канадец продава къщата си, за да електрифицира своя Rolls-Royce Wraith


28 Feb 2022

Готови ли сте да се откажете от къщата, свободното си време и дори от партньора в живота си, за да постигнете целите и мечтите си? Канадецът  Винсент Ю прави точно това, за да превърне своя Rolls-Royce Wraith в електрическо превозно средство.

Според Richmond News, г-н Ю прекарва последните четири години в преследване на тази своя мечта, а именно да направи така, че луксозният автомобил да не използва бензин, за да работи.

Тази задача обаче не се оказва никак лесна. Освен продажбата на собствения си дом, за да финансира проекта, той пътува постоянно до Япония, Германия и САЩ, в търсене на нужните части. Вероятно на жена му й е писнало от тази негова прищявка и следователно го напуска.

Въпреки това Винсент се гордее с проекта си. Подобреният Wraith може да измине по негови думи 500 километра или 311 мили само с едно зареждане. Той споменава също и за внушителната разлика в разходите. Преди са му били необходими 120 долара, за да напълни резервоара, докато сега са нужни само 8 долара.

Идеята за това лудо начинание е тръгнала от по-голямата му дъщеря, която просто един ден след училище му е казала: „Не бива да се държиш като богат мръсник, като караш воняща кола из града и замърсяваш въздуха“

Винсент Ю отваря и магазин, който се казва Mars Power. Той използва всичко, което е научил от работата по своя Rolls-Royce Wraith, за да преобразува и други автомобили, задвижвани на бензин в EV (Electric Vehicle). Механиците и машинистите, които работят по неговия автомобил, сега са наети да работят в магазина, който се намира в Ричмънд, Британска Колумбия, Канада.

Лукс от Китай!