Volkswagen строи завод за 2 млрд. евро във Волфсбург


07 Mar 2022

Както писахме още през ноември, VW е избрал за следващия си завод не просто родната Германия, а терен в близост до основния завод на компанията във Волфсбург. Сега се появиха нови подробности за завода, в който ще се прави наследникът на Passat, засега известен като проект Trinity.

Съоръжението ще струва 2 млрд. евро, като при проектирането, строителството и работата на завода ще бъдат следвани непознати до този момент екологични стандарти. Захранването ще бъде с изцяло зелена енергия, а в завода ще се правят само електромобили. Строителството ще започне през пролетта на следващата година, а първият произведен Trinity трябва да слезе от поточната линия през 2026 г.

Какво знаем за Trinity досега?

Сочен за наследник на Passat, новият Trinity ще бъде доста по-луксозен и голям модел. Той ще бъде изцяло електрически, без никакви хибридни или бензинови версии. Trinity ще стъпва на новата платформа SSP (Scalable Systems Platform), на която ще се изграждат всички бъдещи електрически модели на концерна VW Group. Ще предлага ниво 4 на автономност, бързо зареждане (очакваме зареждане с до 270-300 кВт, подобно на това на Taycan, което ще осигурява 80% заряд за под 20 минути) и пробег от над 700 км.

 

Лукс от Китай!