Tаймлапс ребилд на Jeep Cherokee XJ (Видео)


13 Apr 2022

Всеки ден прахосваме голяма част от свободното си време в гледане на чужди снимки и малоумни клипчета. Видеото по-долу е много по-различно от масовия ежедневен FB/Insta/YouTube/TikTok спам. На фона на всичко, дето ни залива, това си е като за номинация за Оскар.

Не е нужно да сте фен на Jeep, нито да харесвате Cherokee, 10-минутното таймлапс видео е за хора с респект към техниката от старата школа. Това, което препоръчваме да видите е как класически представител получава пълен ребилд на своя шестцилиндров редови мотор.

Този двигател (4,0i на AMC) е известен със своята здравина, но все пак не е безсмъртен. И в случая моторът е приключил житейския си път, което докарва офроудърът в сервиза на Hagerty.

За възркръсването му е взето решение да го ъпгрейднат една идея. За целта сервизът взима колянов вал и бутала от различен 4,2-литров двигател на Jeep, а останалите нови компоненти, включително ново ECU, поръчват от известния сайт RockAuto.com. Крайният резултат е увеличен работен обем от стоковите 4,0 на 4,6 литра. Това осигурява по-голяма мощност и по-висок въртящ момент.

Върнатият към живот червен Jeep Cherokee от 1993 г. е в рядката версия, в която вместо автомат е монтирана заводски 5-степенна ръчна скоростна кутия. Красиво е да видиш как машина на три десетилетия отново е в играта.

Лукс от Китай!