Вижте новото BMW Серия 7, след което си измийте очите

  • Галерия с 5 снимки. Галерия с 5 снимки.

20 Apr 2022

Ами, да ни е честито новото BMW Серия 7 G70/G71, което очевидно е „изтекло“ в интернет преди официалния дебют. Какво мислите за дизайна? Всъщност, какво мислите вие и какво мислим ние няма абсолютно никакво значение за BMW, защото… Китай. Не е тайна, че тази страна e най-големият единичен пазар на BMW – 40% от продажбите на марката за 2021-ва са реализирани там. Това са 846 237 автомобила BMW и MINI (със 101 850 хил. по-малко от продажбите в цяла Европа), така че е логично дизайнерите да имат това предвид.

Което в голяма степен обяснява визията на новата Серия 7, чиято предница наподобява новото X7, но като че ли не и отива толкова. Но пак, това е наше мнение, мое лично и на колегите от Dizzy. Разбира се на живо вероятно ще е впечатляваща, но не мисля че ще ми хареса и тогава.

Пазарният успех е сигурен. BMW предвиждат и чисто електрическа версия с означението i7 xDrive60 и ще предлага пробег с едно зареждане от 610 км (среден разход от 18,9 кВтч/100 км). Това е идентичен пробег с този на iX xDrive50, така че може да предположим, че i7 xDrive60 ще се задвижва от същата комбинация от два електромотора с общо 523 к.с. и 765 Нм.

Колата ще идва с BMW Iconic Glow – светлини с кристално стъкло, BMW Interaction Bar – хоризонтален елемент през целия интериор, който служи за управление на вентилацията или отваряне на жабката. Вече знаете за BMW Theatre Screen – напълно нова функция в луксозния клас – 31,1-инчов панорамен дисплей за пътниците на задните седалки. Когато той работи, осветлението в колата се затъмнява, а щорите на прозорците се спускат автоматично, за да се превърне в новото олицетворение на понятието автомобилно кино.

Освен xDrive60 се очаква да има още поне две версии. Базовата може би ще е xDrive50, а топ моделът трябва да получи означението i7 M70 или xDrive70. Това ще е най-мощната Серия 7 въобще с около 750 к.с.

Първородната Godzilla!