BMW E46 M3 направено за „Ринга“


26 Apr 2022

„Интересен цвят“ си казах, когато видях тази кола в speedhunters.com. Оказва се, че това е BMW Individual боля наречена ‘Urban Green’. Прилича ми по-скоро на военно зелено, но важното е, че седи чудесно. Дори предпазната клетка е в него.

Преди това колата е била сива, но по-интересното е как се е стигнало до нейното създаване. Дело е на човек на име Фабиан, който е фанатик на тема „Нюрбургринг“, където преди е карал Nissan GT-R. Много бърз казва той, но и износващ се заради тежестта. Искал нещо по-леко. Последвало BMW 30 с 4-литров M60B40 мотор, но и то не било идеалната кола за Фабиан. Докато тази E46 явно е.

Мощността? Съвсем малко над заводските пише в оригиналния материал, тоест не много над 343 к.с. Но колата е лека, 1290 кг, благодарение на различни мерки. Таванът е сменен с карбонов, от подобен композит е предният сплитер MK Motorsport, както и задното крило Carbon Production GT4.

Floßmann M3 GTR пък са отговорни за предния капак и кланиците. Първият осигурява достатъчно свеж въздух за мотора, а задният капак е оригинална CSL част. От супер M3-ката е взета и кормилната рейка. Вътре? Смес от серийни и състезателни неща, като най-силно впечатление правят кевларените Recaro Pole Position SPA седалки.

Всичко това Фабиан e постигнал за 10 месеца и явно е доста доволен от резултата. Вие какво мислите?

Лукс от Китай!