Mercedes представи новата T-класа

  • Галерия с девет снимки Галерия с девет снимки

27 Apr 2022

Mercedes представи новото поколение на своята Т-класа. Баничарката на Benz в пътнически вариант идва с определен акцент върху комфорта. Освен вариантите с бензинови и дизелови двигатели ще има и изцяло електрически модел – EQT.

Външността е почти идентична с тествания от нас Citan (гледайте видеото по-долу), но разчита на някои дизайнерски добавки – 17-инчови джанти, повече хром по решетката, както и огледала в цвета на купето. Дължината на колата е 4,5 метра, като за някои пазари по-късно ще се предлага 7-местна версия. 

Интериорът също е идентичен с този на Citan Tourer, като срещу доплащане може да получите MBUX. Не с 56-инчова система от екрани като в EQS, а с доста по-скромен 7-инчов сензорен екран, който все пак поддържа свързване с Apple CarPlay и Android Auto. Зад волана пък работи малък 5,5-инчов екран, също доста различен от стандартния 12,3-инчов при по-големите и луксозни модели на марката.

Интериорът може да получи доста глезотии от списъка с допълнително оборудване – гласов контрол, безключов достъп, амбиентно осветление. В същото време някои детайли не крият произхода си от Renault/Dacia – например врътките на климатика.

До появата на електрическия EQT гамата ще се състои от няколко 4-цилиндрови мотора. Дизеловият 1,5-литров мотор идва във версиите T160d (95 к.с. и 230 Нм) и T180d (116 к.с. и 260 Нм с овърбууст до 121 к.с. и 295 Нм). Бензиновите варианти включват 1,3-литров мотор във версиите T160 (102 к.с. и 200 Нм) и T180 (131 к.с. и 240 Нм). Всички версии идват със 6-степенна ръчка, като за някои ще се може да се поръча 7-степенен автоматик.

 

Първородната Godzilla!