Ineos Grenadier идва официално у нас, ще се продава от „Силвър Стар Моторс“

  • Галерия с 12 снимки. Галерия с 12 снимки.

28 Apr 2022

Ineos Grenadier, в случай че не си спомняте, е мега яка (зависи от вкуса) и истинска джипка. Писахме за нея няколко пъти, доста подробни материали, но до съвсем скоро не се знаеше дали ще видим марката официално в България. За щастие това се потвърди - „Силвър Стар Моторс“, официален представител и вносител на Mercedes-Benz ще отвори шоурум и за британските всъдеходи.

Цените? Все още нямаме информация, но в един от споменатите материали цитирахме тези във Великобритания. Там Grenadier започва от 48 хил. паудна или ок. 56 хил. евро. Тепърва ще видим колко ще струват у нас няколкото разновидности.

Любопитен факт е, че автомобилът е разработен от Magna International и първите прототипи бяха направени в Грац, Австрия. Шефът на Ineos, сър Джим Радклиф, планираше да построи нов завод в Уелс, но в последствие компанията придоби стари производствени мощности на Smart в Хамбах, Франция.

Още по-любопитен за нас факт е обаче, че Ineos Grenadier разчита на два 6-цилиндрови редови мотора, бензин и дизел, доставяни от… BMW. Това са B58 и B57 двигателите, които явно ще се обслужват и от „Силвър Стар Моторс“.

Лукс от Китай!