Цените на Ineos Grenadier започват от 56 хил. евро

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

09 Oct 2021

Ineos Grenadier по всяка вероятност е един от най-издръжливите и проходими нови автомобили, защото такава е идеята му, още от самото начало на проекта. През юли, когато бе показан интериора на автомобила, му посветих подробен материал, където в детайли представих какво точно представлява този дебютант.

А сега TopGear.com разпространиха и цените, които започват от 48 000 паунда или 56 500 евро. Срещу тази сума получавате двуместната товарнаа версия без задни прозорци, докато пасажерското изпълнение с 5 места е с 5000 паунда или почти 6000 евро по-скъпа.

Което, в наши български пари, означава, че цивилното изпълнение ще струва около 122 хил. лв., без обаче да броим различните данъци и такси. Но, грубо поне, вече е ясно, че тази супер яка и леко сурова джипка ще струва не по-малко от 120 бона.

И второ „което“, това далеч не са малко пари и реално от порядъка на цената на нов Land Rover Defender. Последният у нас започва от започва от 107 660 лв., но за прилично изпълнение в по-дългата база 110, ще отидете на към 140 хил.

Що се отнася до самата механика на продажбите, TG пишат, че Ineos ще отворят 23 продажбено-сервизни центъра във Великобритания, плюс още 12 само за обслужване на колите. В глобален аспект пък казват, че мрежата ще е от около 200 локации за сервизиране, като на някой места то ще се извършва в сервизите на BMW и Bosch.

Въпросът е бихте ли дали 120 хил. лв. за кола, като Grenadier? Без значение от отговора ви, може да кликнете тук горе и да си направите конфигурация на джипката според вашите предпочитания, което е напълно безплатно.

Много практичен и интересен!