BMW M 50 Jahre са специални издания на M3 и M4

  • Галерия с 18 снимки. Галерия с 18 снимки.

25 May 2022

По случай 50 години BMW M, както може да се досетите от името на специалните серии. На 24 май 1972 е подписано партньорството за BMW Motorsport GmbH, което означава че именно сега се навършва този значим за марката и много нейни фенове юбилей.

С какво са по-различни BMW M 50 Jahre? Традиционно, със специална селекция от цветове и джанти например, като те ще зависят и от конкретния пазар. В Европа например „празничната“ M4-ка се предлага в ‘Carbon Black’, ‘Macao blue’, ‘Brands Hatch Gray’, ‘lmola Red’ и ‘San Marino Blue’. Колелата са ковани 19-инчови отпред и 20-инчови отзад, с избор на завършек ‘Orbit Grey Matt’ или ‘Gold Bronze Matt’. Естествено, прагът също посреща с подобаващ надпис, има и табелка пред скоростния лост, както и бродерии на облегалките.

Китай получават специфично изпълнение с различни цветове – ‘Fire Orange’ и ‘Stratus Grey’. Първият се комбинира със сивите дажанти, а втория с бронзовите. Изборът на бои тук е свързан и с Годината на Тигъра, казват от BMW.

Четирицратото M3 пък има ‘M 50 Jahre’ изпълнение специфично за САЩ и Канада. За там са предвидени коли в ‘Cinnebar Red’, ‘Techno Violet’, ‘Interlagos Blue’, ‘Fire Orange’ и ‘Limerock Grey’. Допълнително ще се монтират M Performance компоненти, като карбоново преден сплитер, заден спойлер също от карбон, както и накрайници на изпускателната система в комбинация титан/карбон.

Задвижването? Юбилейната серия е ограничена в 500 броя, като клиентите явно ще могат да избират дали техния автомобил да бъде базиран на „обикновените“ BMW M3/M4 с 475 к.с. и възможност за 6-ст. механична кутия или на Competition с 510 к.с. От прессъобщението не става ясно дали ще има избор между задно и xDrive, но това е много вероятно.

Първородната Godzilla!