BMW представи новото M4 CS

  • Галерия с десет снимки Галерия с десет снимки

08 May 2024

BMW представи новото M4 CS – суперкупето, което се позиционира между M4 Competition и CSL. Близнакът на M3 CS идва с 550 к.с., с 40 повече от версията Competition. Въртящият момент е 650 Нм. Ще се предлага единствено с 8-степенния автоматик Steptronic, който безспорно е страхотна кутия, но все пак ни е мъчно за ръчката.

 

Ускорението до 100 км/ч отнема 3,4 секунди, а максималната скорост е 302 км/ч (леле мале, в “тройка”!). CSL е само със задно и съответно е по-бавен до 100, така че новото M4 CS е най-бързо ускоряващото досега (Competition се нуждае от 3,5 секунди, а CSL – от 3,7).

CS освен това е по-лек от Competition, макар разликата да е едва 20 кг – 1680 срещу 1700 кг при Comp. Тя идва от карбоновите преден капак, сплитер и заден дифузьор. Няколко килограма са спестени също от изпускателната система (с титаниеви елементи) и карбоновите седалки, дори от предната решетка, в която може да се заклещи и хипопотам.

BMW тества колите си на “Ринга” и CS е записал 7:21,99 минути – едва 1,5 секунди по-бавно от CSL. В тази връзка колата серийно идва с Michelin Pilot Sport Cup 2, но като безплатна опция може да ги замените с още по-бързите Cup 2 R.

 

M4 CS ще се предлага в едва четири цвята – скучното черно Black Sapphire metallic и доста по-свежите синьо Riviera (вижте видеото горе), зелено Isle of Man (на снимките) и сиво Brooklyn, като фаровете винаги са с жълтите акценти, които виждате на снимките.

Производството на новото M4 CS започва през юли. Припомняме, че скоро се очаква и версия CS на комбито M3 Touring.

 

Лукс от Китай!