Toyota е използвала “онази” Tundra на 1,6 млн. километра, докато разработвала новия модел


22 Jul 2022

Милион километра е постижение, което все по-рядко се среща в автомобилния свят. А какво ще кажете за милион мили!? Това са 1,6 млн. километра. Толкова е минал Toyota Tundra 2007 в Щатите. Както ви разказахме през зимата, компанията била толкова доволна от издръжливостта му, че подарила на собственика чисто нова Tundra, за да вземе стария пикап и да го изследва.

 

Инженерите на Toyota твърдят, че някои от подобренията по новата Tundra са вдъхновени точно от този екземпляр. Той е напълно разглобен и внимателно изследван. Оказва се, че почти всичко му работи. Изключение е само повреден фиксатор на сенника и километражът, като последният не е счупен, просто заводски е направен да достига 999 999 мили и да спира да отчита по-нататък.

Когато разглеждат милионната Tundra (от 2007 г.) инженерите на Toyota решават също така да подсилят легена за товари, който сега е направен от по-здрав композит. Тестват го, като изсипват върху него скали, сгурия и дори осемцилиндров двигател.

Освен това старият пикап идва с по-тънка ангренажна верига. В новия избират верига с широчина 1,75 инча, отново след като изследват състоянието на стария модел след 1,6 млн. км.

Новата Tundra предлага два варианта на задвижване: чист 3,4-литров би-турбо бензинов V6 (348 к.с.) и същия мотор, комбиниран с електромотор, вграден в скоростната кутия. Хибридът се казва i-Force Max и осигурява 437 к.с., комбинирани със 790 Нм максимален въртящ момент. Дали ще бъде способен да издържи 1,6 млн. км!?

Първородната Godzilla!