Чехия се сдоби със 70 патрулки BMW 540i xDrive Touring

  • Галерия с 10 снимки на новото полицейско BMW и една на неговия събрат от другата сграна на границата с Германия Галерия с 10 снимки на новото полицейско BMW и една на неговия събрат от другата сграна на границата с Германия

25 Jul 2022

Полицията в Чехия се сдоби с нови патрулни коли. Първите 10 от предвидените за доставка 70 вече бяха връчени на униформените. Всички те са BMW 540i xDrive Touring. На снимките виждате, че пет от колите са в официални полицейски цветове, а останалите са необозначени и ще се използват за преследване на нарушители на ограниченията по магистралите.

Колите са съвсем серийни, като се изключат добавените лампи, сирени и камери. Те се задвижват от хибридна система, в която основната роля се пада на 3-литров редови шестак. Системната мощност е 340 к.с., комбинирани с 450 Нм при едва 1500 об/мин. Максималната им скорост е 250 км/ч.

Между другото, луксозните комбитата са предпочитани от полицията и в съседна Германия, само че там последната подобна поръчка беше спечелена от Mercedes, съответно за модела Е-клас.

 

Първородната Godzilla!