Skoda FestEVal е готин кемпер за четирима (Видео)

  • Галерия от 12 снимки с Skoda FestEVal Галерия от 12 снимки с Skoda FestEVal

26 Jul 2022

Skoda обича да прави колите си практични, а тази тук определено предлага много възможности, по-специално за почивка на открито. И има почти всичко необходимо за една хубава ваканция сред природата за четирима души.

Skoda FestEVal е дело на британското представителство на компанията. Колата представлява кемпер версия на електрическата Skoda Enyaq. Но няма да се предлага от дилъра на марката във Великобритания, нито пък някъде другаде в Европа.

FestEVal е просто проект, който да демонстрира как може да бъде използван Enyaq. За база е взета версията Enyaq iV 80 с един електромотор на задната ос и батерия с капацитет 82 kWh. Мощността е 200 к.с., а максималният въртящ момент 310 Нм. Автономният пробег с едно зареждане е приличните 544 км. Знаете обаче, че има и модификации на Enqyaq с два електромотора.

Всеки собственик на Enyaq може да направи своя електромобил в удобен за него пътешественик. При FestEVal оборудването включва бързо разгъваща се палатка за двама на покрива, до която се стига чрез стълба. Разгъваща се чешка модулна платформа EGOE предлага място за спане на още двама души.

Краят на тази платформа, излизаща от багажника, е оборудван с мивка, котлон за готвене и места за съхранение на прибори. Може би липсва единствено външно монтирана душ система, вероятно и хладилник. Но всеки сам може да направи своя избор как да екипира своя FestEVal.

Първородната Godzilla!