Mercedes показа интериора на EQE SUV


16 Aug 2022

Mercedes за първи път показа интериора на най-новия си модел – електрическия EQE SUV. Поредният електрически Merc допълва и без това сериозното портфолио на марката, като се намества между EQC SUV и EQS SUV с обещание за повече технологии и лукс от първия и по-динамично поведение от втория. 

 

Германският гигант вече има седем електрически автомобила от семейството EQ. EQA, EQB, EQC и EQS SUV са кросоувъри, а EQE и EQS - седани, има и един ван - EQV. EQE SUV ще бъде осмият модел от семейството, с което Mercedes потвърждава сериозното си отношение по темата с пенсионирането на двигателя с вътрешно горене.

Както виждате, интериорът до голяма степен повтаря този на останалите луксозни електрически Mercedes-и. Налице са огромните екрани на системата MBUX Hyperscreen, останалите детайли са като в седана EQE.

Модерната интерпретация на добрия стар ML 320 CDI е толкова далече от дизеловия си дядо, колкото може да очаквате от нов електромобил през 2022 г. При премиерата си EQE SUV би следвало да се предлага с идентично задвижване като при седана. Това означава батерия с капацитет 90,6 кВтч, както и изобилие от варианти на електромоторите. Базовият модел вероятно ще е EQE 350 с 292 к.с. и 765 Нм. Вариантът EQE 500 ще идва с 408 к.с. и 858 Нм. Версиите AMG би следвало да са три: EQE AMG 43 4Matic с 476 к.с. и 858 Нм, по-мощната AMG 53 в стандартен вариант с 626 к.с. (950 Нм) и вариант Dynamic Plus с 687 к.с. и 1000 Нм.

Повече подробности ще имаме през октомври!

ГЛЕДА ЛИ НОВОТО НИ ВИДЕО С ДРУГ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КРОСОУВЪР ОТ БЪДЕЩЕТО!?

 

Първородната Godzilla!