Светът на моторните спортове във виртуалните залози


22 Aug 2022

Историята на моторните спортове и състезания е достатъчно известна – с първите две коли сме отчели и първия опит за състезание. Докато моторните спортове са най-често секция с особен интерес при букмейкърите, мнозина откриват и влиянието им сред виртуалните спортове на всяко реномирано онлайн казино и възможностите за забавление. След като четете тези редове, най-вероятно нямате нужда от разяснение относно моторни спортове, но виртуалните са малко по-различна история.

На първо място нека обясним какво точно представляват и каква е нуждата от тях. След края на всеки сезон, включително Формула 1, Световния рали шампионат и състезанията за издръжливост, винаги имат време за почивка. Това обаче не е особено добра новина за почитателите. Все пак ревът на двигателите и възможността да гледате как машини за милиони долари препускат по пистите определено е ненадминато удоволствие.

И точно по тази причина през 60-те години група програмисти създават така наречените виртуални спортове. Истината е, че те са решили да напишат на няколко дискети софтуер, с който да направят виртуална лига по бейзбол. Скоро играта се разпространява по всички отдели и всеки следи развитието на виртуалната лига. Както знаем програмистите могат да направят най-различни виртуални спортове, включително и моторни състезания.

При тях трябва да запомним, че няма влияние на външен фактор. Виртуалните спортове са затворена система за разлика от електронните спортове, където имаме играч и неговите умения са ключови. При виртуалните спортове състезанията най-често могат да бъдат от типа на NASCAR, където имаме и различен брой състезатели, но всички получават почти една и съща машина – такава винаги е била есенцията на състезанието.

Във виртуалните спортове няма почивка и винаги има време за следващо състезание, като почитателите могат да прогнозират крайния победител или изобщо целия ред на финиширане. Идеята на тази платформа е, че след като няма ограничения, надпреварата е безкрайна, а и графиката се промени драстично през последните няколко години, откриваме наличието на високи скорости, рев на двигатели и дори коментар.

Благодарение на технологията винаги можем да бъдем много близо до този вид състезания и дори да ги наблюдаваме напълно безплатно през мобилен телефон или таблет. Разбира се, съществуват и други видове състезания, но NASCAR е един от най-популярните. Все пак там правилата са праволинейни и някои студиа дори закупуват лиценза за истинските отбори, но дори и такива да липсват, обикновено имената са много леко променени, за да може забавлението да е още по-реално.

 

Идеята на виртуалните спортове не е да заменят оригиналните, това ще е доста трудно начинание, фокусът тук е да се предлага една добра алтернатива, особено след като те нямат абсолютно никаква връзка с реалните пилоти и надпревари. Истината е, че когато системата е затворена и не се влияе от външни фактори, получаваме втори шанс за нашите пилоти. Ако те не се представят добре на реалната писта, то тогава можем да им обърнем внимание във виртуалната среда, където да бъдат много по-добри.

Вземат се предвид и елементи като влажна писта, завои и други, тоест не винаги хегемонът в състезанието ще спечели, както се случва в реалността, а що се отнася до катастрофите, те също могат да имат своя ефект, но във виртуалните надпревари се случват значително по-рядко. Дигиталните пилоти знаят как да се състезават, все пак човешката грешка е сведена до минимум.

Първородната Godzilla!