Dacia Manifesto няма врати, предно стъкло или радио, но е много яка!

  • Галерия със 17 снимки на новата Dacia, която прилича на нещо, сглобено от блокчета Lego, но не е... Галерия със 17 снимки на новата Dacia, която прилича на нещо, сглобено от блокчета Lego, но не е...

16 Sep 2022

Концептуалните модели обикновено са много по-лъскави и натруфени, в сравнение със серийните си наследници. Не и при Dacia! Румънската марка представи новия Manifesto, който не само не притежава скъпи технологични джвътки, но идва без основни неща за една кола – врати, предно стъкло и дори бордови компютър. За сметка на това таблото е от корк, за да си закачате бележки, а акумулаторът може да захранва и външни устройства, например лаптопа ви. Manifesto ще стигне до серийно производство точно никога, но това не ни пречи да помечтаем за една доста по-различна Dacia. Която прилича на Sandero, колкото и F-35 прилича на самолета на братята Райт.

За сметка на това Manifesto прилича на бюджетен Jeep Wrangler. Интериорът може да се мие с маркуч, тапицерията на седалките пък се сваля и се превръща в спален чувал… Дори няма инфоразвлекателна система, защото за всичко може да използвате телефона си, точно като в базовото Sandero.

Има и още дреболии, които предполагат употреба извън утъпканите пътища. Гумите няма как да се спукат, защото не са напомпани с въздух. Панелите по каросерията, където ги има, са пластмасови, при това от рециклирана пластмаса, за да са по-еко. Част от задните светлини се откача, за да ви служи като фенер.

Кога ще видим тази Dacia на конвейера!? Точно никога, но панелите от рециклирана пластмаса, простата платформа, която пасва на всякакъв тип задвижване, както и липсата на голям централен екран са неща, които румънците определено биха използвали при следващото поколение Sandero и Duster.

 

Лукс от Китай!