Здравей, Lambo Urus S! Сбогом, Urus!

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

29 Sep 2022

Lamborghini представи обновения си кросоувър Urus, който вече носи означението S. Старата версия без S няма да се произвежда повече, но представеното преди седмици Urus Performante остава в играта. 

Всъщност новият Urus S е с напълно идентична задвижваща система на тази в Performante – 666 к.с. и 850 Нм от 4-литровия V8 на Audi. Разликата е, че Urus Performante е по-лек и по-спортен, докато Urus S ще играе ролята на базов модел, доколкото при едно Lamborghini има подобно понятие. Припомняме, че версията, която спира да се произвежда, имаше 650 к.с.

 

Разликата в масите на двете версии е 47 кг – 2150 за Performante срещу 2197 за S, което на пътя се материализира в 0,2 секунди разлика в ускорението до 100 км/ч – 3,3 срещу 3,5 секунди. Разликата в максималната скорост е толкова малка, че си заслужава да я знаете само заради възможността да се фукате с този безсмислен факт пред приятели – 306 срещу 305 км/ч.

В родината си Urus S ще струва 195 хил. евро, което е с около 23 хил. евро по-малко, в сравнение с Performante. Новият базов модел притежава по-скромна външност в сравнение с Performante и стандартно идва с нови 21-инчови джанти. Срещу доплащане може да ги замените с 22-ки или дори с 23 инча. 

 

Първородната Godzilla!