Последният Aventador позира с уникална Miura от 1968

  • Галерия с 19 снимки Галерия с 19 снимки

14 Oct 2022

Lamborghini обяви за поне трети път, че спира производството на Aventador. Този път изглежда завинаги! Което не пречи да се насладим на последния екземпляр още веднъж! Този път във фотосесия с неговия предшественик от 1968 г. – лакирано в същия цвят Azzuro Flake Lamborghini Miura Roadster.

 

Долната част на суперколата пък е в Grigio Liqueo. Останалото е гол карбон – сплитер, дифузьор, престилки, капак на двигателя и сгъваем покрив. Това е единственият Aventador с емблеми на Miura – може да ги видите както отвън, така и в интериора – пред пътническото място.

 

Фантастичната Miura от снимките дебютира на автосалона в Брюксел през 1968 г. и никога не стига до серийно производство – остава си уникален екземпляр. Тя е собственост на Lamborghini и е минала през пълна реставрация през 2008 г. Последният Aventador пък е купен от швейцарски колекционер. Подозираме, че след няколко години ще чуем пак за този екземпляр, защото уникалната му цветова комбинация гарантира плавно покачване на цената от мига, в който е произведен.

Наследникът на Aventador трябва да се появи през 2023 г.

 

Първородната Godzilla!