Силвър Стар представи новия GLC в бъдещия си дом в София

  • 4 снимки от представянето 4 снимки от представянето

21 Oct 2022

Генералният дистрибутор на Mercedes-Benz за България – Силвър Стар, представи новия GLC SUV в своя бъдещ дом в София. В нетрадиционна обстановка, в сервиза за леки автомобили, представителите на немската марка у нас разкриха първите четири автомобила, пристигнали у нас буквално преди дни.


„Не случайно Ви поканихме в бъдещия си дом в София. Искахме да Ви покажем GLC, новото лице на силата и трето поколение от най-динамичния модел в SUV семейството на марката. Но и да демонстрираме силното присъствие на Силвър Стар в България с инвестициите, които реализираме тук“, заяви по време на представянето на новия GLC SUV главният изпълнителен директор на Силвър Стар г-н Ролф-Юрген Заерле. По думите му новият GLC e сериозна стъпка по пътя към постигането на устойчива градска мобилност. А това е и част от амбицията на Силвър Стар – да развива и разширява продажбите и услугите за автомобили с нулеви СО2 емисии на българския пазар.


Новият GLC въплъщава модерен, спортен лукс във всеки детайл. Проектиран е само с хибридно задвижване и задава стандартите за ефективност в своя пазарен сегмент.
Гамата от двигатели включва 4-цилиндрови бензинови и дизелови агрегати, комбинирани с електрически мотор.
Независимо дали е на пътя или офроуд, GLC впечатлява със своя комфорт и пъргавина. Завиващата задна ос с ъгъл на завиване до 4,5 градуса го прави още по-маневрен и безопасен.  Когато е извън официалните пътища, GLC печели почитатели с многобройните си функции. Такива са стандартното задвижване на всички колела, възможност за чисто електрическо шофиране в плъг-ин моделите, офроуд визуализация, както и опцията за „прозрачен капак“.
Най-новото поколение на мултимедийната MBUX система с два големи дисплея и навигация на цял екран прави интериора на новия GLC още по-дигитален и интелигентен.

Много практичен и интересен!