Opel Grandland GSe е “хотхеч” с 300 коня

  • Галерия със седем снимки Галерия със седем снимки

27 Oct 2022

Opel представи новия Grandland GSe, който по същество не е особено нов. Колата е идентична с продавания досега Grandland Hybrid4, но с ново име. Означението GSe идва от Grand Sport electric и е запазено за най-бързите плъгин хибриди на Opel. Всъщност Grandland беше първият Opel с подобно задвижване още през 2019, но едва сега получава заслужените три букви, които по идея напомнят за славните GSi, но по популярност са забулени в мъгла.

 

Задвижването разчита на комбинация между бензинов турбо мотор с обем 1,6 литра и два електромотора. Системната мощност е 300 к.с., ускорението до 100 км/ч се случва за 6,1 секунди, а максималната скорост е 235 км/ч. Дори само на ток е възможно достигането на съвсем достатъчните 135 км/ч. Малката 13,2-киловатчасова батерия на теория е достатъчна за отличните 59 км изцяло на ток, поне в градски условия.

Версията GSe идва с по-твърдо окачване и по-директен волан, в сравнение със стандартните Grandland. Окачването е McPherson отпред и многоточково отзад. Стандартно версията GSe стъпва на 19-инчови джанти, които напомнят за стилния концептуален Manta GSe. Покривът, предният капак и корубите на огледалата са в контрастиращ цвят, което изглежда супер!

 

Първородната Godzilla!