Британци искат половин милион лв., за да превърнат стария ви Range Rover или Rolls-Royce в електричка

  • Галерия с 16 снимки Галерия с 16 снимки

15 Nov 2022

Lunaz Design вече има готова технология за превръщане на всякакви класически британски (и не само) автомобили в електрички. Компанията се занимава с подобни конверсии от 2018 г., като в портфолиото си има успешно електрифицирани Aston DB6, класически модели на Bentley и Rolls-Royce и дори Jaguar XK. 

Lunaz не се занимава с типичния гаражен тунинг. Ателието има стотици служители и отделя близо 30 хил. човекочаса на всеки един автомобил. Това включва пълно разглобяване на колата, реставриране, подсилване на каросерията, възстановяване на оригиналния интериор, но с внедряване на модерна навигация, Wi-Fi и системи за сигурност.

Напоследък най-голям хит се оказва първото поколение Range Rover. Интересът към електрифицирането на класически Range Rover-и се оказал толкова голям, че компанията наема и обучава нови и нови инженери. Тя предлага различни варианти на базата на класическия Range, включително версиите Town и Country. Втората е насочена към офроуд ентусиастите.

Според Lunaz пълното преработване на някои от най-известните класически коли в света е идеален начин те да продължат да съществуват и да се използват в XXI век без да бъдат спирани от центровете на големите градове.

Какво съдържа един класически Range, превърнат в електромобил? Двойно предаване с електромотори, доставящи около 360 к.с. и 610 Нм. Технологията е изцяло на Lunaz, не се взима готова батерия от Tesla или който и да е… Цената за преработката варира, в зависимост от изискванията на клиента, капацитета на батериите, състоянието на донора, но обикновено е около 280 хил. евро, което е над половин милион лева. И работата съвсем не става бързо. Ако оставите своя класически V8 Range сега, ще го получите с присадено сърце някъде през есента на 2023 г.

Лукс от Китай!