Lambo показва Huracan Sterrato на 30 ноември

  • Галерия със седем снимки Галерия със седем снимки

16 Nov 2022

Lamborghini работи по “вдигната” версия на Huracan от няколко години и изглежда чакането ще свърши на 30 ноември 2022 г. Тогава италианците ще представят версията Sterrato на своя Huracan. Няма как да не ни направи впечатление, че тя идва по същото време, по което Porsche показва 911 Dakar. Интересът към офроуд суперколите явно се увеличава, при това без дори да отваряме въпрос за Urus и старото 12-цилиндрово LM002, които не са нищо друго, а суперколи на кокили, всяка в своята епоха. Все пак живеем във времена, в които има SUV Ferrari.

 

Sterrato ще включва повдигнато окачване, офроуд гуми и нов отвор за охлаждане на тавана, за да сте сигурни, че двигателят ще получава само чист въздух. Готин детайл са допълнителните светлини в предната броня и релсите за багажник на покрива. Каросерията е защитена от камъчета и надирания с пластмасови брони.

 

По всяка вероятност това ще бъде последното изцяло бензиново атмосферно Lambo Huracan и последното нехибридно Lamborghini въобще. Очакваме 5,2-литровият 10-цилиндров мотор (последният в автомобилната индустрия) да доставя 640 к.с. и 600 Нм, колкото в Huracan Evo.

 

Първородната Godzilla!