От 0-97 км/ч за 1,4 секунди! Вижте какво може този малгучан с 1000 к.с. (Видео)

  • Галерия от 3 снимки с McMurtry Speirling Галерия от 3 снимки с McMurtry Speirling

16 Dec 2022

С нестандартния McMurtry Speirling ви запознахме още през лятото, когато той постигна рекорд на трасето в Гудууд по време на „Фестивала на скоростта“. Още тогава знаехме, че електрическият хиперкар може да ускори от 0-100 км/ч за под две секунди, но ето, че дойде моментът да научим какво всъщност е неговото време в реални условия.

Най-новото видеото на CarWow е именно с McMurtry Speirling, като Мат Уотсън има защо да е толкова впечатлен. Използвайки българското GPS устройство Racebox той измери, че едноместният автомобил ускорява от 0-97 км/ч за 1,4 секунди. Той го направи на британската писта „Силвърстоун“, където записа и спринт на ¼ миля за 7,97 секунди.

McMurtry Speirling има два електромотора, задвижващи задните колела. Мощността може да се регулира от волана, като максимумът е 1000 к.с. Батериите са с капацитет от 60 kWh и дават възможност за пробег до 480 км. Тежи тон и има максимална скорост от 241 км/ч.

В пода на Speirling има две перки, които засмукват въздуха отдолу и генерират 2000 кг притискателна сила. Потокът засмукан въздух излиза през малки клапи в задната част.

Чудатият модел на McMurtry все още е в процес на разработка, но когато стигне до серийно производство цената му ще бъде поне 1 млн. паунда или 2,2 млн. лв.

Първородната Godzilla!