Валентино Роси става заводски пилот на BMW M Motorsport


22 Dec 2022

„Докторът“ не се нуждае от представяне. Абсолютна легенда! Която се оттегли от професионалния мотоциклетен спорт, но не и от професионалния моторен спорт. Валентино Роси става част от екипа пилоти на BMW M Motorsport, в което ще кара BMW M4 GT3.

„Горд съм, че ставам част от BMW M, това е страхотна възможност,“ каза Роси. „Миналата година започнах да се състезавам с автомобили сериозно, с екипа на WRT. Разбирам се чудесно с тях и се радвам, че избраха BMW M Motorsport за свой партньор [преди това с коли Audi]. Вече имах възможност да тествам BMW M4 GT3, колата е много добра. Мисля, че можем да сме конкурентоспособни през следващия сезон. Освен това BMW M Motorsport ми даде възможност да се състезавам с двама много силни пилоти следващата година, Максим Мартин и Аугусто Фарфус. Все още имам да уча много, но се надявам да се справя със задачата и да съм достатъчно бърз“.

През 2023-та Роси ще кара с WRT в „12-те часа на Батхърст“ (Австралия), но преди това отборът ще участва на частни начала в „24-те часа на Дубай“. Като пилот на BMW M Motorsport „Докторът“ ще има възможността да тества и други състезателни автомобили на марката.

Лукс от Китай!